• "ZAČALI SA PRÁZDNINY"
          • "ZAČALI SA PRÁZDNINY"

          •  

            Všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom prajeme veselé prázdniny, príjemnú dovolenku, veľa zážitkov, oddychu a hlavne načerpania síl a energie do nového šk. roku 2023/2024.

        • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023"
          • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023"

          • Nadišiel 30. jún... posledný školský deň a posledné školské zvonenie pred očakávanými letnými prázdninami. Pre všetkých žiakov radostný deň. Po krátkom kultúrnom programe, v ktorom sa nám prihovorila žiačka 2.A triedy Terezka Nezozonová a po slávnostnom príhovore pani riaditeľky boli žiaci odmenení vecnými cenami za svoju snahu v učení, v správaní, za vzornú dochádzku a rôzne súťaže. Potom sa pani učiteľka Adelka rozlúčila so štvrtákmi. Aj tento školský rok si žiaci prevzali od triednych učiteliek vysvedčenia v školskej jedálni. Na záver slávnostnej chvíle popriala pani riaditeľka žiakom veselé prázdniny, všetkým pedagógom vďaku za vykonanú prácu a potom ... už hurá na prázdniny.

        • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"
          • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"

          • Dňa 28. júna 2023 sa realizovala praktická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia (OŽZ). Obsahovým zameraním cvičenia bolo:

            a) riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana

            b) zdravotná príprava

            c) pohyb a pobyt v prírode

            Hneď na úvod po vyhlásení cvičného poplachu sa žiaci s pedagogickými a nepedagogickými zamestnancami presunuli na školský dvor. Taktického cvičenia sa zúčastnili aj zamestnanci z HaZZ Levice. Po ich odchode sme pokračovali v praktickej časti OŽZ, kde sa žiaci vystriedali na všetkých stanovištiach. V nich si overili teoretické poznatky získané a zopakované z 26.6. 2022. Povinné učivo formujúce vzťah žiakov k problematike ochrany svojho života  a zdravia, ako aj zdravia a života iných ľudí, tak integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie. Spestrením účelového cvičenia bolo aj oboznámenie sa s prácou hasičov a hasičskou technikou, ktorú nám priblížili pozvaní hasiči. Najväčším zážitkom všetkých žiakov bola možnosť vyskúšať si sedieť v hasičskom aute. Veľmi pekne ďakujeme hasičom z HaZZ Levice za čas, ktorí strávili s našimi žiakmi. 

        • "11. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"
          • "11. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"

          • Dňa 23. júna 2023 žila naša škola športovým olympijským duchom. Pedagogický tím našej ZŠ pripravil už 11. ročník „BUĎ-FIT" olympiády I. stupňa základných škôl regiónu Tekov. Žiaci domácej ZŠ s veľkou radosťou privítali hosťujúcich športovcov zo ZŠ Veľký Ďur a zo ZŠ Jur nad Hronom. Po  slávnostnom otvorení BUĎ-FIT olympiády riaditeľkou školy pán učiteľ Mirko zapálil tradičný olympijský oheň. Po ňom nasledovalo zloženie olympijského sľubu čestnosti v podaní žiačky Terezky Nezozonovej  z 2.A triedy. Potom sa všetci súťažiaci presunuli na ihrisko, kde sa rozdelili podľa jednotlivých  disciplín a veľké športovanie sa začalo.

            BUĎ-FIT olympiáda začala tradičnými športovými disciplínami - v behu na 50 m, v behu na 200 m, v hode kriketovou loptičkou a v skoku do diaľky. Po desiate sa pokračovalo v netradičných športových disciplínach súťažiacich družstiev.

            Potom si ešte družstvá zmerali sily v priateľskom florbalovom zápase. Putovný pohár si odniesla ZŠ Veľký Ďur.  

            Po obede nasledovalo vyhodnotenie tohto veľkého športového dňa, v ktorom boli víťazi ocenení medailami, diplomami a vecnými cenami. 

            Sme veľmi radi, že sa táto športová aktivita stala už tradíciou a pevne veríme, že sa opäť o rok stretneme a zasúťažíme si. 

            Všetkým víťazom ešte raz blahoželáme.

        • "MDD V OBCI"
          • "MDD V OBCI"

          • Dňa 11. júna 2023 zorganizoval Obecný úrad v Loku v spolupráci s našou ZŠ a MŠ v rámci MDD sviatočné nedeľné popoludnie pre všetky deti. Areál futbalového ihriska bol využitý naplno. Rôzne zábavné športové súťaže, hudba, nafukovacie hrady, maľovanie na tvár, penová párty, jazda na poníkovi a sladké odmeny pre všetkých súťažiacich – to všetko bolo súčasťou tohto vydareného slnečného dňa plného šťastia, radosti a spokojnosti.