• "ZAČALI SA PRÁZDNINY"
          • "ZAČALI SA PRÁZDNINY"

          • Všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom prajeme veselé prázdniny, príjemnú dovolenku, veľa zážitkov, oddychu a hlavne načerpania síl a energie do nového šk. roku 2022/2023.

        • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022"
          • "SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022"

          • Nadišiel 30. jún... posledný školský deň a posledné školské zvonenie pred očakávanými letnými prázdninami. Pre všetkých žiakov radostný deň. Po krátkom kultúrnom programe, kde sa nám prihovorili žiaci Paťko, Terezka a Lenka a po slávnostnom príhovore pani riaditeľky a pána starostu boli žiaci odmenení vecnými cenami za svoju snahu v učení, v správaní a za vzornú dochádzku. Potom sa žiaci 4.A triedy slávnostne rozlúčili s pedagógmi školy, s pani školníčkou a s pani kuchárkami. Kultúrnym programom v závere ukončenia šk. roka 2021/2022 spríjemnili všetkým prítomným slávnostnú náladu a zároveň im vyjadrili vďaku za všetko, čo pre nich za štyri roky školy urobili. Aj tento školský rok si žiaci prevzali vysvedčenie v školskej jedálni. Na záver slávnostnej chvíle popriala pani riaditeľka žiakom veselé prázdniny, všetkým pedagógom vďaku za vykonanú prácu a potom ... už hurá na prázdniny.

        • "10. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"
          • "10. ROČNÍK BUĎ-FIT OLYMPIÁDY I. STUPŇA ZŠ REGIÓNU TEKOV"

          •  

            "Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja" 

             

            Dňa 28. júna 2022 žila naša škola opäť športovým olympijským duchom. Pedagogický tím našej ZŠ pripravil už 10. ročník BUĎ-FIT" olympiády I. stupňa základných škôl regiónu Tekov. Žiaci domácej ZŠ s veľkou radosťou privítali hosťujúcich športovcov zo ZŠ Hronské Kosihy, zo ZŠ Kalná nad Hronom a zo ZŠ Veľký Ďur. Po slávnostnom otvorení BUĎ-FIT olympiády riaditeľkou školy pán starosta zapálil tradičný olympijský oheň. Po ňom nasledovalo zloženie olympijského sľubu čestnosti v podaní žiačky Veroniky Szabóovej z 3.A triedy. Po spoločnom zložení a vyslovení „tak sľubujeme“ sa všetci súťažiaci presunuli na ihrisko, kde sa rozdelili podľa jednotlivých  disciplín a veľké športovanie sa začalo.

            BUĎ-FIT olympiáda začala tradičnými športovými disciplínami - v behu na 50 m, v behu na 200 m, v hode kriketovou loptičkou a v skoku do diaľky. Po desiate sa pokračovalo v netradičných športových disciplínach súťažiacich družstiev.

            Potom si ešte družstvá zmerali sily v priateľskom florbalovom zápase. Putovný pohár si opäť odniesla ZŠ Hronské Kosihy.  

            Poobede nasledovalo vyhodnotenie tohto veľkého športového dňa, v ktorom boli víťazi ocenení medailami a diplomami. 

            Sme veľmi radi, že sa táto športová aktivita stala už tradíciou a pevne veríme, že sa opäť o rok stretneme a zasúťažíme si. 

            Všetkým víťazom ešte raz blahoželáme.

             

        • "OCHRANA ŽIVOTA  A ZDRAVIA"
          • "OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA"

          • Dňa 24. júna 2022 sa realizovala praktická časť účelového cvičenia Ochrana života a zdravia (OŽZ). Obsahovým zameraním cvičenia bolo:

            a) riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana

            b) zdravotná príprava

            c) pohyb a pobyt v prírode

            d) dopravná výchova - výchova k bezpečnosti v cestnej premávke

            Hneď na úvod po vyhlásení cvičného poplachu sa žiaci s pedagogickými a nepedagogickými zamestnancami presunuli na školský dvor. Taktického cvičenia sa zúčastnili aj zamestnanci z HaZZ Levice. Po ich odchode sme pokračovali v praktickej časti OŽZ, kde sa žiaci vystriedali na všetkých stanovištiach. V nich si overili teoretické poznatky získané a zopakované z 23.6. 2022. Povinné učivo formujúce vzťah žiakov k problematike ochrany svojho života  a zdravia, ako aj zdravia a života iných ľudí, tak integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie.

        • "KONCOROČNÝ VÝLET"
          • "KONCOROČNÝ VÝLET"

          • Dňa 17. júna 2022 sa naši žiaci zúčastnili tak dlho očakávaného školského výletu. Zobrali sme so sebou aj našich kamarátov z MŠ. Tentokrát sme navštívili Zveropark v Revištskom Podzámčí, kde nás privítala krásna príroda, množstvo zaujímavých zvieratiek – od hospodárskych, lesných a poľných až po cudzokrajné, či vodné živočíchy, rozprávkový les a rôzne atrakcie. Výborné nálada a spokojnosť, super počasie a nezabudnuteľné množstvo dojmov a zážitkov nás všetkých sprevádzali počas celého dňa. To, že sa výlet páčil všetkým výletníkom, prezrádzal ich džavot, radosť a rozžiarené očká v autobuse na ceste domov. A to hovorí za všetko :). 

        • "SVETOVÝ DEŇ OCEÁNOV"
          • "SVETOVÝ DEŇ OCEÁNOV"

          • Každoročne si 8. júna pripomíname  Svetový deň oceánov, ktorý bol vyhlásený v roku 1992 na Konferencii OSN o životnom prostredí v Riu de Janeiro. Pripomína nám, že rovnako tak, ako životné prostredie, si treba chrániť aj slané nebo – oceány. V našich životoch zohrávajú dôležitú úlohu. Pokrývajú viac ako dve tretiny Zeme a ich úloha pri utváraní klímy a čistoty ovzdušia je veľmi dôležitá. Aj v našej škole sa tejto tematike venovali deti z ŠKD II. Prostredníctvom internetovej databáze videí spoznávali 5 oceánov a zvyšovali si tak podvedomie o tom, čo oceán ponúka a presvedčenie o tom, prečo je potrebné chrániť toto cenné prostredie. Zvlášť v tejto dobe, keď sa stretávame so zmenou klímy, plastovým odpadom, nadmerným rybolovom a ekologickými katastrofami. V rámci tvorivých dielní kreslili, maľovali a vyrábali girlandu a propagačnú nástenku, ktoré už zdobia interiér triedy a školy.

        • "MDD V OBCI"
          • "MDD V OBCI"

          • Dňa 4. júna 2022 zorganizoval Obecný úrad v Loku v spolupráci s našou ZŠ a MŠ v rámci MDD sviatočný sobotný deň pre všetky deti. Areál futbalového ihriska bol využitý naplno. Rôzne zábavné športové súťaže, hudba, nafukovacie hrady, maľovanie na tvár, penová shou a sladké odmeny pre všetkých súťažiacich – to všetko bolo súčasťou tohto vydareného slnečného dňa plného šťastia, radosti a spokojnosti.